“Estima i fes el que vulguis…” La frase que sempre ens recordarà al nostre amic i company Joel

  • 01/02/19 10:00
  • Autor
  •   Notícies propies Centre Mater Atenció a les famílies Atenció primerenca Centre de dia Centre ocupacional Club esportiu Educació Formació i inserció laboral Fundació tutelar Llar Oci Organització Residència Voluntariat Notícia

Joel M. Sanz Riutort ens va deixar de sobte, ningú no esperava que anés a partir tan prest… Els seus amics i companys del departament d’Administració van voler organitzar una pregària conjunta a la Capella per fer-li arribar una carícia, per a que ens pugui sentir des d’allà on estigui.

Per aquest motiu, avui, divendres 1 de febrer, persones de tots els seveis de Mater ens hem congregat a la Capella, per enviar la nostra carícia a Joel i per donar-nos suport els uns als altres.
L’esdeveniment ha començat amb un cant inicial, unes paraules de benvinguda i un bonic gest en què, companys i companyes, hem encès una espelma al costat de la seva foto. Després li hem dedicat unes paraules més i hem tornat a cantar per ell.
Per a tots els que no heu pogut assistir a l’esdeveniment, i per a tots els que volgueu recordar el que avui s’ha llegit i cantat, ho podeu llegir després de la galería de fotos:

  

  

Benvinguda
Estam aquí reunits per en Joel. No esperàvem que partís tan prest...
Sabem que en aquesta vida estam de pas però no som conscients que a vegades, com a aquesta ocasió, és massa prest per partir...
Ens reunim avui, com dèiem ahir, per donar a en Joel aquesta carícia que no li hem pogut donar perquè no ens hem pogut acomiadar d'ell.
Cada un de nosaltres ho pot fer com vulgui, com pugui, com li surti... Xerrar una estoneta amb ell, dir-li adéu, cantar i pregar per ell, pel seu fill de 4 anys que deixa i per la seva dona i companya de camí de fa més de 25 anys, pels seus pares que trobin la força necessària per seguir endavant...
I si us pareix bé ara farem un gest, una cosa simbòlica:
Els que vulguem ens aixecarem, agafarem una espelmeta i l'encendrem devora la foto d'en Joel perquè aquesta llum petita ens representi a cada un de nosaltres. Juntes, faran una llum tan gran que il·luminarà el camí que ara toca fer a en Joel, i a nosaltres ens ajudarà a trobar la pau interior per poder xerrar amb ell.
Després llegirem unes paraules.
I amb un cant final acabarem aquesta estoneta junts que hem compartit pel nostre Amic i Company Joel.

Carta de Malén llegida per David Prats
Hace ya algunos años, fui a enviar un Whatsapp y me apareció el de Joel, vi la foto de su perfil y amplié para poder leer la frase que allí aparecía, ponía “Estima i fes el que vulguis…”
Me quedé pensando en esta frase, me pareció muy corta pero tan profunda… decía muchas cosas… sin darme cuenta le daba vueltas…
¿Cómo puedes AMAR Y HACER LO QUE QUIERAS?…
Eso ¿qué quiere decir?,¿que nada más importa?,¿sólo el AMOR que ponemos en TODO y en TODOS? y… si AMAS a todos y a todo ¿realmente puedes hacer lo que quieras?
Tal vez sí, porque el AMOR te guía, es tan grande que todo lo ves diferente… Me pareció una frase con mucho peso y estos días he entendido que esta frase realmente era lo que dio sentido a la vida de nuestro amigo Joel…
A partir de ahora, yo, que no consiento que se vaya, y que me agarro a la idea de que mientras queda alguien que te recuerda en la Tierra sigues permaneciendo en ella, voy a poner tu frase en mi Whatsapp en tu memoria y como timón de mi vida.

Ahora vamos a leer Lectura de la primera carta del apóstol san Pablo a los Corintios unas palabras que nos ayudan a definir qué es el AMOR sin límites…
Ambicionad los carismas mejores. Y aún os voy a mostrar un camino excepcional.
Ya podría yo hablar las lenguas de los hombres y de los ángeles; si no tengo amor, no soy más que un metal que resuena o unos platillos que aturden.
Ya podría tener el don de profecía y conocer todos los secretos y todo el saber, podría tener fe como para mover montañas; si no tengo amor, no soy nada.
Podría repartir en limosnas todo lo que tengo y aun dejarme quemar vivo; si no tengo amor, de nada me sirve.
El amor es paciente, afable; no tiene envidia; no presume ni se engríe; no es mal educado ni egoísta; no se irrita; no lleva cuentas del mal; no se alegra de la injusticia, sino que goza con la verdad.
Disculpa sin límites, cree sin límites, espera sin límites, aguanta sin límites. El amor no pasa nunca. ¿El don de profecía?, se acabará. ¿El don de lenguas?, enmudecerá. ¿El saber?, se acabará. Porque limitado es nuestro saber y limitada es nuestra profecía; pero, cuando venga lo perfecto, lo limitado se acabará. Cuando yo era niño, hablaba como un niño, sentía como un niño, razonaba como un niño. Cuando me hice un hombre acabé con las cosas de niño. Ahora vemos confusamente en un espejo; entonces veremos cara a cara. Mi conocer es por ahora limitado; entonces podré conocer como Dios me conoce. En una palabra: quedan la fe, la esperanza, el amor: estas tres. La más grande es el amor.
Palabra de Dios