Cicle de Cinema i Discapacitat al Centre de Cultura “Sa Nostra”

  • 4/02/19 18:00 - 25/02/19 18:00
  •   Centre Mater Atenció a les famílies Atenció primerenca Centre de dia Centre ocupacional Club esportiu Educació Formació i inserció laboral Fundació tutelar Llar Oci Organització Residència Voluntariat Esdeveniment

Els dilluns del mes de febrer són per la discapacitat en el cinema gràcies al cicle que inauguram al Centre de Cultura Sa Nostra.

El doctor Joan Josep Matas Pastor, historiador, pare d’una alumna de la nostra escola i coordinador de l’Observatori de Mitjans i Discapacitat del CESAG-UP Comillas, juntament amb la doctora Blanca Ballester Morell, professora de Llengua i Lliteratura del CESAG-UP Comillas són els responsables d’aquest cicle organitzat per la nostra entitat.

Ballester i Matas, seran, a més, els protagonistes del comentari inicial amb què començarà cadascuna de les projeccions.

Aquest és el calendari de pel·lícules:

  • Dilluns 4 de febrer a les 18h projecció del film León y Olvido (2004), española, Xavier Bermúdez, drama. Discapacitat intel·lectual.
  • Dilluns 11 de febrer a les 18h projecció del film Mi pie izquierdo (1989), irlandesa, Jim Sheridan, drama real. Discapacitat motòrica.
  • Dilluns 18 de febrer a les 18h projecció del film Bailar en la oscuridad (2000), danesa-sueca, Lars Von Trier, musical. Discapacitat visual.
  • Dilluns 25 de febrer 18h projecció del film Hijos de un dios menor (1986), EUA, Randa Haines, drama. Discapacitat auditiva.

L’objectiu principal del cicle és comprovar com es conceptualitza a les persones amb discapacitat analitzant la imatge que es transmet d’elles en el cinema. I també oferir orientacions i suggeriments per a la utilització d’aquests films en el desenvolupament d’actituds positives vers la discapacitat.

Els criteris de selecció dels films són els següents:

  • La discapacitat apareix com a eix central o com a aspecte destacat i el personatge amb discapacitat apareix com a protagonista o coprotagonista.
  • Aparegudes en els darrers decennis, perquè considerem que el tractament de la discapacitat en el cinema és més rellevant en els darrers temps i s’ajusta més a la nova concepció social de la discapacitat que ha fomentat polítiques d’integració
  • Ofereixen una imatge positiva, o no molt negativa de la discapacitat, que aborden múltiples temàtiques (laboral, familiar, interpersonal, entre d’altres), que tenen un matís pedagògic i ensenyen coses.
Centre Cultural "Sa Nostra"

Carrer de la Concepció, 2

07012 - Palma de Mallorca

ENTRADA LLIURE